GESTIÓ GENCAT
infonorma gencat oficina gestio empresarial residus sdr

Adherits a:
agic oconaif

FACEBOOK:

ASFRICAT

amb les escoles de refrigeració !!!

INS A.G.Mundet

BARCELONA

Escola del treball

BARCELONA

Institut Guindàvols

LLEIDA

Institut Illa dels Banyols

EL PRAT DE LLOBREGAT

Jesuïtes El Clot

BARCELONA

IES Quercus

SANT JOAN DE VILATORRADA

Institut Ramon Barbat i Miracle

VILA-SECA

Institut Santa Eugènia

GIRONA

Institut Santa Eulàlia

TERRASSA

TAULA CONSULTIVA DEL FRED
taula consultiva del fred
NOVERTIG
novertig treballs verticals

Homologació Soldadura

EXPLICACIÓ DE COM DEMANAR UN PRESUPOST D’HOMOLOGACIÓ DE SOLDADURA

Fins fa poc aquest tema només es podia fer legalment a través de Enac o Aenor amb la impossibilitat que això comportava.

Després es va fer possible que pogués fer-ho un organisme “notificat” per Aenor o Enac. Aquesta norma va quedar acceptada aquí a Catalunya a través d’una acta feta a la Taula Consultiva del Fred amb presència de tots els actors que intervenen en Seguretat Industrial. Aquesta homologació es correcte per Catalunya, España i tota Europa.

Si casi bé totes les Entitats de Inspecció i Control estan “notificades”, no son moltes las que ho estan per la homologació de soldadura forta amb soplet (butà, acetilè, oxigen) i material d’aportació.

També teniu que anar amb compte amb les “notificades” per Metrologia.

Com Asfricat, disposarem d’uns preus avantatjosos i la possibilitat d’organitzar “jornades d’homologació” fent grups i realitzant les provetes als tallers de soldadura de les escoles de refrigeració d’arreu de Catalunya. ( Es poden fer als vostres tallers sempre amb materials certificats).

Es per això que necessitem conèixer les vostres necessitats i que empleneu el document “Doc Soldadura” per tal d’obtenir un pressupost i activar el servei d’homologació.

COM OMPLIR “DOC SOLDADURA”

Primer ompliu les vostres dades i si esteu afiliats a Asfricat.

  • Uniones a cualificar.- Això son els procediments que s’atorgaran a les empreses i inclou UN soldador que faci les proves. Si hi ha diferents procediments poden ser diferents soldadors. Cada procediment te un cost, demaneu els que veritablement necessiteu. El procediment per l’empresa es per sempre i es basa en els materials a soldar.
  • Material de aportación.- Es la vareta de soldadura que utilitzeu. Hi ha una tabla a sota que explica els codis. Exemple : res de plataCuP,,plata 5%Ag-CuP,,plata 20,25% amb bòraxAg-Cu-Zn-Sn,,etc.
  • Diametro.- Poseu el màxim i el mínim de tubería que treballeu per cada material. Com podeu veure a la tabla de sota les mides estan agrupades en dos columnes. Això es com tenen agrupades les proves les Oca’s. Per cada columna fareu 1 o 2 provetes i això te un cost. Si poseu 1/4 – 3 1/8, esteu indicant dos columnes (2 o 4 provetes).
  • Soldadores adicionales.- A part del soldador que queda autoritzat amb el procediment podeu homologar la quantitat d’operaris que vulgueu per cada procediment. Poden ser diferents. Faran les provetes.

Exemple:

No veus l'arxiu: El navegador no soporta arxius pdf Descarrega aquí.

Si no visualitzes ve l'arxiu i no el pots modificar descarrega l'arxiu i emplena'l aquí.

Document a emplenar:

No veus l'arxiu: El navegador no soporta arxius pdf Descarrega aquí.

Si no visualitzes ve l'arxiu i no el pots modificar descarrega l'arxiu i emplena'l aquí.

IMPORTANTÍSIM !!!!

  • PROCEDIMENT.- Es la manera de soldar, com es fa. S’atorga a LA EMPRESA i es per vida.
  • SOLDADOR HOMOLOGAT.- Es la persona que fa les soldadures amb el procediment de La Empresa i només te l’homologació en aquesta Empresa. Encara que sàpiga molt de soldar, si marxa a altre empresa, tindrà que obtindre la homologació pel procediment de la nova empresa, l’anterior no es vàlid. Si el torneu a contractar, recupera la homologació. Cada tres anys s’han de fer provetes noves per renovar l’homologació.

CONCLUSIÓ.- PROCEDIMENT I HOMOLOGACIÓ SON PROPIETAT DE LA EMPRESA.

logo asfricat

Associació de Frigoristes de Catalunya - C. Sta Rita, 15. 08755 Castellbisbal (Barcelona) Telèfon +34 661 82 67 71

Copyright © 2016 Associació de Frigoristes de Catalunya. Tots els drets reservats.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús Mès informació Accepta